Wacom Cintiq Companion eller Intous stylus?

Idag ritar jag främst på en Cintiq 24HD för stationära- och en intous5 i för mobila uppdrag. Cintiq-skärmen är helt suverän, men väger runt 40kg och det är en fördel om du inte har sladdskräck. Den flyttar helt enkelt inte på sig. Intous är en bra platta, men det skiljer en del mellan att rita på en skärm och brevid den. Därför har jag börjat kika på vettiga mobila alternativ att byta ut intous-plattan med.

Skulle absolut kunna tänka mig att jag skulle ha nytta av en Cintiq Companion Hybrid när jag  workshoppar med robin eller gör visuella anteckningar för konferenser eller seminarier. Den funkar självständigt, men har då ett androidsystem och ganska klen hård/mjukvara. Även om Sketchbook pro, som jag använder väldigt mycket, gåt att köra så skulle det inte vara möjligt att illustrera i adobe-program direkt med hybridplattan.

Den kan ju även användas som extraskärm, precis som de större cintiq-skärmarna. Men för att koppla ihop med en annan dator behövs det en massa sladdar igen, och det gör ju det mindre troligt att man verkligen släpar runt på allt.

Ett annat vettigt alternativ skulle kunna vara en ipad med en intuos stylus. Frågan är om någon av dessa helt kan ersätta den vanliga intousplattan.

Jaja. Båda grejerna är ungefär ett år gamla. Är det fräsigare uppdaterade versioner på gång? Har samlat ihop lite som andra skrivit och filmat med prylarna så länge.

Peter Bergting har skrivit om den här 

Engadget har gjort en genomgång som kan läsas här

Cap D har skrivit här

Skulle absolut kunna tänka mig att jag skulle ha nytta av en Cintiq Companion Hybrid när jag  workshoppar med robin eller gör visuella anteckningar för konferenser eller seminarier. Den funkar självständigt, men kan även användas som extraskärm. För att koppla ihop med en annan dator behövs det en massa sladdar igen, och det gör ju det mindre troligt att man verkligen släpar runt på allt. Ett annat vettigt alternativ skulle kunna vara en ipad med en intuos stylus. Frågan är om någon av dessa helt kan ersätta den vanliga intousplattan. Båda prylarna är ungefär ett år gamla, så det är möjligt att det lurar något lite mer mobilt strax. Peter Bergting har skrivit om den här  Engadget har gjort en genomgång som kan läsas här Cap D har skrivit här

 

Inuous Stylus + iPad

Engadgets har provat :

Hack och film

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.