Sagan om en påhittad VVS-firma i Flen.

Det var en gång en VVS-firma i Flen. VVS-firman var länets största med hundratals anställda. Marknadschefen blev allt mer nyfiken på sociala medier, och en dag bjöd han in firmans reklambyrå som fick berätta mer om allt det nya för  styrelsen.

Byrån hade laddat sin socialmediaexpert med powerpoints. Hen berättade att det var jävligt bråttom att blanda sig i leken för det pågår 600 fantazilioner samtal i världen vare sig firman vill det eller inte.

Ett luddigt beslut om att ”satsa på instagram” togs. Reklambyrån tyckte att VVS-firman skulle inspirera rörsugna konsumenter med härliga montagebilder och en facebooksida sattes upp för att ”ta till vara på engagemanget”. Byrån hjälpte t.om till att lansera en tävling för att sätta fart på  samtalen. VVS-firman lät sig övertalas att släppa ner en surfplatta och några biobiljetter i potten.

samtal-infografik

Men hur mycket de än försökte var det ingen som använde hashtagen #dinbästaVVSupplevelseiflen (om vi bortser från det gäng studenter som av en händelse hade exakt samma hashtag för sitt studentprojekt om vindkraftverk).

Byrån muttrade något om ”ändrade guidelines” och kanalerna glömdes bort. Reklambudgeten återgick till skylten vid bandyrinken och det lokala annonsbladet. Alla framtida initiativ krossades.

De flesta varumärken är så innerligt ointressanta att folk hellre pratar om sina hemorojder än sin senaste VVS-upplevelse.

Sanningen var den, att byrån var för trött för att berätta sanningen för VVS-firman. Att de flesta varumärken är så innerligt ointressanta att folk hellre pratar om sina hemorojder än om sin senaste VVS-upplevelse. Egentligen hade VVS-firman kanske behövt fundera på hur de skulle kunna göra livet bättre för folk istället. Men det var krångligt att sälja in något mer avancerat och skitsvårt att hitta snygga infographics om VVS-engagemanget i sociala medier i Flen med omnejd.

En vacker dag i februari började en lokal pizzeria att erbjuda VVS-tjänster i samband med Pizza-utkörningar. Alla VVS-firmans kunder bytte leverantör och VVS-firman gick i konkurs.

Slut

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.