Så gick det till när Entapir blev till

Entapir hittade jag på någon gång på våren 2003. I April. Det KAN ha varit mars eller maj, troligen inte juni. Jag behövde ett namn till mitt glänsande nya företag, och lyssnade en massa på LeTigre. Ett sånt fränt namn ville jag också ha! Men vilket djur skulle jag välja?

Tapirernas absurda inställning till evolution samt  övertygande värdegrundsarbete gjorde valet lätt.  Entapir har sen dess varit mitt företags/frilansnamn och webbhandle, och eftersom jag är så kär i den här internetmaskinen har det blivit några.

Allt om Jesper

Jag heter egentligen Jesper (mamma ville att jag skulle heta hannes) Wallerborg (efter morfar) och föddes 1979 i Söderköping, men tvångsflyttades till Dalarna redan som 6-åring. I Dalarna blev jag mobbad för att jag inte kom från Dalarna, men det slutade i mellanstadiet för jag var näst bäst på att rita, så jag bestämde mig för att bli serietecknare. På vägen hittade jag internet, så jag blev kär i det också.

Mitt första fasta jobb var faktiskt att skapa koncept för serier på internetportaler. Det var år 2000 och det gick såklart åt helvete. Så jag började med reklam och på den vägen är det. Under tiden har jag skaffat mig sex barn och några livskriser, lite fler utbildningar och sånt.

Har även ganska stora fötter, gillar rosa och har problem med att sluta bita på naglarna.