Lite om adhd

adhd-mind

Det är snart ett år sedan jag begåvades med diagnosen ADHD, och fick en rimlig förklaring till mycket som händer mig. Eller snarare, inser jag nu, som jag ser till att hända. Många bra saker, men även en hel del dåliga. För det är jobbigt, annars skulle det ju inte kallas just ett hinder, utan bara svinbra egenskaper och lite slarv.

Jag ser ändå egenskaperna som något bra som jag absolut inte skulle vilja vara utan, och tror att den soppa med gener och sammanhang som skapar den setup med egenskaper vi kallar adhd varit och är en superviktig del i vår utveckling. Det funkar bara jävligt dåligt med industriella blankettsystem.

Den som först testade den där skumma frukten ingen sett tidigare till exempel. Inte fan var det den eftertänksamme, och analyserande iallafall. Klart det måste vara den som letar  kickar, utan impulskontroll som inte relaterar till hur jävla ont det gjorde i magen sist hen testade något nytt?

Just de egenskaperna är mindre fördelaktiga när du förväntas utbilda dig utan att ha en större motivation än att kunna skaffa jobb om 15 år och vara expert på att fylla i uppgifter i små rutor. ”Problemen” med ADHD, skulle jag vilja påstå, är nästan aldrig egenskaperna i sig, utan de skador omgivningen orsakar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.