Kreativitet – det sista folk egentligen vill ha.

Många slänger sig med hur himla gärna de vill ha kreativa personer i sina organisationer och på sina arbetsplatser. MEN DET ÄR JU INTE SANT! Nu ska jag förklara varför.

Kreativitet är, sjukt snabbt och bara lite felaktigt förklarat, förmågan att se möjligheter genom att kombinera gamla saker till nya ideer samt besitta förmågan att genomföra dem.  dvs att FÖRÄNDRA.

Hur ofta har en inte sett företag som söker efter någon med kombinationen ”ordningsam, strukturerad samt flexibel och kreativ” i en platsannons tillexempel? Jo supermånga gånger.

Jag ger mig fan på att de inte alls vill ha någon som skapar nya sätt att vara strukturerad och ordningsam på. Jag tror inte heller att det betyder att företaget söker någon som på ett strukturerat och ordningsamt sätt förändrar arbetsplatsen. En truckförare som kanske hittar på nya smartare sätt att organisera på lagret, eller varför inte en redovisningskonsult som är en fena på att se och testa nya möjligheter i skatteplanering.

Nä. Jag tror dom är ute efter RESULTATET av genomförd kreativitet. Utan jobbig förändring. Det borde dom skriva istället. Bah.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.