Don’t Panic!

Vill ni ha mina Dont’t Panic-bakgrunder? Scrolla ner eller Gå hit

När man jobbar med ideprocesser hävdar världens ledande förståsigpåare att det ofta är rätt värt att byta miljö beroende på i vilken fas man råkar befinna sig. Många experter tycker exempelvis att tankearbetet gör sig bäst under olika typer av fysisk ansträngning som joggingturer, sex eller varma bad. När ideerna är spräckta och tillfångatagna och ska skrivas ner hävdas att detta ofta görs bäst i helt andra miljöer. Kanske soffor på fik, grottor eller framför avsnitt 13 av Dexter säsong 3.

Såhär långt är jag med och använder olika devices för respektive miljö synkat med någon smart cloudapp som Evernote. Mitt problem kommer alla de där timmarna man håglöst sitter och glor in i storskärmen till datamaskinen.

För hur jag än letar efter miljöer för de olika faserna i mina processer framför datorn stirrar jag ju ner i samma skärm och då blir miljöombytet egentligen inte mer värt.
I full kamp med just den här allmänna kampen mot struktur och kaos har jag utvecklat en egen arbetsmetod där varje fas vid datorn har en egen skärm uppdelat i planera, research, thinktank och producera. Varje skärm har en egen färg och skapar på såvis ett förlängt mentalr rum som jag kan tralla runt i. Såhär:

För att påminna mig om det viktigaste i hela världen och för att jag, precis som alla andra fullblodsnördar i min generation, är ett stort fan av H2G2 och Douglas Adams, gjorde jag de här skrivbordsbakgrunderna. Håll till godo om ni vill prova! CC-BY

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.