Det exakta priset på en film. Mellan tummen och pekfingret? Bara en enkel alltså.

Nu leker vi att du heter Harry och ansvarar för de sociala kanalerna på det halvstora företaget Mat-e-gött (som ingår i en multinationell koncern de där ödlorna i V startade på 80-talet). Ni har just lanserat produkten MOROTKORV – En mycket avancerad produkt som nästan, men inte helt, saknar all likhet och smak med både morötter och korv.

morotkorv

morotkorv med gurka

Ni har brakat loss en superfräsig kampanj där konsumenterna genom en helt ny fantasiteknik själva kan låtsas att de äter morotkorv med valfri kändis och allt är fantastiskt, om det inte vore för en endaste liten sak.

Polska atomsopor?!

Ett illvilligt litet rykte om att morotkorv  består av polska atomsopor florerar. Inget kunde vara mer fel! Varje ingridiens är ju så rättvisemärkt och kravodlad att ni tillomed skickat ut specialtränade psykologer för att på en 11-gradig skala bedöma hur sympatiska bönderna som odlar råvarorna är.

Det här behöver folket få veta! Du får uppdraget att förklara läget i era egna kanaler. Kanske med en film? En kort så folk orkar titta och så sprids de ju snabbare än vinterkräksjuka på en förskola. Inget storslaget och helst med din egen budget. HUR SKA DET GÅ TILL?!?!!???!”?”??”#=)Q#)

Jo såhär!

På tåget hem från SSWC 2013. Slitna, lyckliga,  och precis lagom bakfulla försökte jag tillsammans med Robin på FKDV fånga en lösning på detta dilemma. Vi visste att många som vill och borde berätta mer med snabba små filmer i egna kanaler inte gör det för att budgeten inte räcker. Det beror i sin tur på att en massa tid spenderas på förarbete och att sladda igenom internpolitik istället för att just göra snabba små filmer. Det snabbproducerade blir nästan aldrig just snabbt.

Vår raketforskarliknande tes var att om vi kunde samla stakeholders och göra grundarbetet tillsammans med dem, borde det gå att snabba upp processen rejält.  En innehållsworkshop där vi hjälper till att sila fram ett budskap och skissa upp en berättelse runt det. Jag ritar och Robin skriver.

Under hösten har vi utvecklat, testat, gjort mallar och slipat ner de grövsta hacken. Vi är fortafarande i beta, men sjukt stolta att vi tagit det såhär långt, och att det fungerar så bra! FKDV har postat mer om vår workshop här

SSWC alltså. Vilket tåg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.