De superviktiga damp-gnomerna

För att kunna fokusera på något som inte är superintressant i mer än 4 minuter utsätter jag mig nästan alltid för ett högt och informativt förstärkt brus. Det kan vara liveseminarier, debatter eller industrisynth – vad som för tillfället håller mig på banan.

Mycket mer av det jag trycker in i huvudet verkar fastna i någon form. Men att fånga en enskild tanke eller ide och förädla den blir superbökigt. Lite som att hälla upp en utvald vattenskvätt ur en kran som forsar för fullt.

Så jag har övat massor på att INTE ta in några intryck alls. Inga skärmar eller ens tankar är ok. Det kanske låter fånigt men har varit ganska ångestladdat och sjukt svårt.
Nästan direkt kryper det fram helt nya otänkta tankar och idéer baserade på allt det där som forsat in tidigare. Som små gnomer. Damp-gnomerna. De hittar varandra och skapar i bästa fall en liten revolution i huvudet!

Om jag är ensam, vaken och det är helt tyst för några minuter blir återladdningen enorm och jag blir mycket piggare. Vissa kallar det meditation. Men jag vet att det är gnomerna som öser.

Så: jag rekommenderar total tomhet för att gnomerna som finns inuti ska hitta varandra och få en chans att höras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.